Secrete elvetiene versus Cea mai buna ciocolata din lume
Daca mergi sus pe munte oriunde in Elvetia e liniste si pace si peisajul pare desprins din reclamele la Milka. Te astepti la orice pas sa apara si marmota si sa porti o discutie cu ea despre calitatea laptelui din Alpi, din care se face cea mai buna ciocolata.
Milka este o ciocolata cu lapte de vaca din Alpi. In reclame nu se specifica nimic despre ciocolata, decat ca e facuta din lapte de la vaci fericite, care ne apropie, care danseaza…. Aceste vaci se nasc mov si fericite , cresc in varf de munte, laptele ajunge din ugerele lor in galeti mari de lemn si apoi se amesteca cu cacao. Ati vazut reclamele si ati facut toate aceste supozitii in minte fara sa vreti. Felicitari !!! Si acum sa va spun un secret….ciocolata Milka nu este e o ciocolata elvetiana cum muuuulti cred.
A fost dar acum se produce in alte tari numai in Elvetia nu .
Si nici o vaca, nici macar una, nu e mov.🙂
Daca vreti sa vizitati ceva frumos, tipic elvetian si de calitate, va recomand fabrica de ciocolata Cailler.
În 1898, la Broc (cantonul Fribourg), continuă “saga ciocolatei” – care a început în nordul Italiei , în 1816-1818, când François Louis Cailler, în vârstă de 25 de ani, descoperea tainele fabricării ei într-o manufactură, pentru a se întoarce cu “secretul” la Vevey (cantonul Vaud) şi a-şi deschide prima sa ciocolaterie.
Mica întreprindere de la începutul secolului al XIX-lea, unde ciocolata nu era decât un amestec de boabe de cacao grosier măcinate şi zahăr puţin rafinat, s-a dezvoltat enorm în cei peste 180 de ani de existenţă, iar urmaşii tânărului întreprinzător elveţian se pot lăuda că produc cea mai longevivă şi cea mai fină marcă de ciocolată din lume.