In urma cu aproape 2 ani , in fata unei clinici din oras a aparut un dulap numit Libr’Air, o biblioteca in aer liber  , care ofera a doua viata cartilor folosite. Oricine poate sa imprumute carți . Nici o înregistrare, nici o formalitate. Doar placerea de a citi.

Luati o carte, dati o carte! este sloganul bibliotecii în aer liber. Sistemul functioneaza ok, cartile sunt citite si rafturile sunt mereu pline cu carti aduse de locuitori.

Am vazut aici o gamă variata de carti: romane, carti de poezie, de calatorie, de povesti, carti de dezvoltare personala etc.

Vara trecuta am vazut ceva asemanator in Vama Veche- biblioteca de pe plaja. Poti imprumuta carti fara  bani sau alte acte. Este acolo o doamna draguta care iti trece pe o lista numele, numarul de telefon, e-mailul si titlul cartii. Cartea o poti tine 3 zile, si daca nu ai terminat-o trimiti un sms ca vrei sa prelungesti perioada cu inca 3 zile. Totul este pe incredere.

Un indemn la lectura de vacanta, relaxanta, in aer liber, la umbra.

Valentina

Locuiesc în Neuchatel, Elvetia din 2009, impreuna cu sotul si fetita noastra. Scriu aici despre experiențele mele de roman din diaspora, de expat , despre viața mea de zi cu zi și despre cum imi cresc copilul. Nu intentionez sa dau sfaturi in privinta emigrarii si nu doresc sa nasc polemici asupra parerilor si opiniilor scrise aici. Spor la citit!