O iesire la restaurant cu copiii poate fi o modalitate foarte buna de a va relaxa si de a petrece momente placute impreuna! Dar, sa gestionezi copiii intr-un loc public poate sa fie o mare sursa de stres!

Iata 10 sfaturi utile pentru o iesire la restaurant reusita impreuna cu copiii tai:

1. Totul incepe de acasa

Inainte de varsta de doi ani, este imposibil sa influentezi comportamentul copilului intr-un loc public, fiecare zi isi aduce partea de surprize si nimeni nu este imun la o mica criza ocazionala. Cu toate acestea, este excelent sa-l obisnuiti pe micut cu multimea de oameni din restaurant, cu zgomotul si fete noi.

parinti-copii-restaurant

Cel mai bun lucru este sa ii invatati pe copii regulile de aur ale mesei cat mai curand posibil. Daca copilul este capabil sa asimileze aceste demersuri acasa, iesirea la restaurant ar trebui sa mearga bine. Prin urmare, copiii trebuie sa invete sa stea linistiti si sa astepte politicosi. O vizita la restaurant ne permite, de asemenea, sa vedem cum se comporta in public si daca se adapteaza bine la un mediu nou.

2. Alegerea restaurantului potrivit

Intr-adevar multe restaurante nu sunt “child friendly”. Chiar suntem condamnati sa mancam in restaurantele gen fast food de indata ce devenim parinti? Nu. Dar, trebuie sa ne asteptam sa primim din cand in cand niste priviri ucigase de la personal sau chiar de la alti clienti. Cu toate acestea, unii copii se comporta remarcabil de bine in restaurant!

Cu toate acestea, in functie de varsta copilului si de temperamentul sau, incercati sa alegeti un restaurant care sa-i placa: va facilita mult sarcina! Intr-adevar, cand sunt mai mici, copiii nu au capacitatea de a astepta foarte mult inainte de a fi serviti. Prin urmare, este mai bine sa evitati restaurantele care ofera mai multe servicii. Pe scurt, alegeti un restaurant care va fi pe placul tuturor si unde nu va veti simti inconfortabil daca copilul dvs. are unele abateri de comportament.

3. Alegeti-va momentul

Ne dorim uneori sa mergem la restaurant atunci cand suntem obositi, evitand astfel sa luam cina acasa, de exemplu. Cu toate acestea, copiii obositi vor fi mai turbulenti si mai greu de controlat, mai ales daca sunt mici. Deci, incercam sa mergem mai devreme: incepem cu pranzuri, mese festive si, in cele din urma, cina. Daca este posibil, incercati sa evitati orele aglomerate.

4. Determinati asteptarile voastre

Cum sa ne asiguram ca, copiii ne asculta, odata ajunsi la restaurant? Cel mai bine este sa ne determinam asteptarile inainte de a ajunge. Explicati copiilor cum doriti sa se comporte odata la masa. Repetati-le: ne asezam, mancam, suntem politicosi, nu tipam. Reamintiti-le ca vor trebui sa astepte inainte de a manca, este o parte a “jocului” la restaurant.

parinti-si-copii-telefoane-tablete

5. Alegeti locatii

Cand sunt mici, incercati sa alegeti o masa langa toaleta, deoarece va trebui probabil sa faceti mai multe vizite. Si la masa alegeti locurile: copii langa perete, in timp ce voi asezati pe margine. Unii copii au tendinta de a se impinge sau a se lua la cearta daca sunt unul langa celalalt, deci este mai bine sa ii asezati langa un adult.

6. Accelerati procesul

Nu punem prea mult timp la dispozitie si cerem nota de plata imediat ce se serveste desertul, pentru ca cei mici dupa degustarea desertului sunt sanse mari sa-si piarda ultimele farame de energie si rabdare.

7. Faceti o pauza

Nu ezitati sa va intrebati copilul, intre masa si desert, de exemplu. Daca timpul si sezonul permit, luati aer timp de 5 minute. Unele restaurante ofera chiar zone de joaca.

8. Pregateste un kit de supravietuire

Jucarii, notebook-uri, carti si creioane de colorat: un kit de supravietuire este esential! Variati continutul: puzzle-uri, carti, jocuri de memorie …

Si jocurile electronice? Da, cand esti epuizat, telefonul, tableta  pot salva ziua. Nu, nimanui nu ii place sa-si dea telefonul copilului sa se joace si imediat simte ca este judecat de toti ceilalti din jur. Dar cei din jur va vor judeca mult mai aspru daca tipetele micutului le vor deranja des cina! Incercam sa continuam conversatia cu copilul, chiar daca el se joaca. Restaurantul ar trebui sa ramana intotdeauna o experienta sociala.

9. Nu ai nici un set de supravietuire cu tine?

Trebuie sa improvizam. Ne ajutam de obiectele  din jur pentru a invata culorile, jucam jocurile de memorie cu obiectele de pe masa … Putem de asemenea sa profitam de ocazie sa spunem povesti. Lucrul important este includerea copilului in discutii.

10. Plecarea

Nimic nu ajuta? Copiii nu asculta, tipa, alearga, intotdeauna sa fiti gata sa parasiti restaurantul. Da, este regretabil, dar uneori este necesar. Copiii vor invata foarte mult din aceasta lectie. Inainte de a va intoarce la restaurant, trebuie sa va poata dovedi ca se vor comporta in mod corespunzator.

Nimic nu functioneaza : cerem sa luam mancarea la pachet. Data viitoare, va fi mai bine, vom fi mai pregatiti! :)