Da, lista este invers proporțională cu mărimea bebelusului :) În plus, nu am specificat, dar puteți să cumpărați un minivan in  care sa incapa si bebelusul si lucrurile utile pentru el. Sau un portbagaj de acoperiș? :)

Mai serios despre această listă, aș dori să spun că:

Este o listă de produse care fac fără îndoială viața de zi cu zi mai ușoară atunci cand ai un copil. Dar se poate si fara. Dacă nu ai destui bani pentru a lua un scaun de mașină folosesti  autobuzul. Dacă nu aveți spațiu pentru a face o cameră speciala pentru bebe  și nici mobilier, instalați o saltea simpa langa patul vostru, sau dormiti impreuna cu bebelusul.

Pe scurt, ați înțeles spiritul. Singurul lucru absolut esențial pentru a primi un copilcand se naste este iubirea și dorința de a avea grijă de el cât mai bine posibil. Cele mai multe dintre elementele din această listă sunt în primul rând utile pentru parinti, pentru a  le face  lor mai ușoara viata! Copilului, nu-i pasă dacă il schimbati pe podea sau pe o masă de schimbat  scutecele sau dacă petreceți 8 ore de gătit o supa în căldura bucatariei pentru că nu aveti nici un aparat minune de preparare a hranei bebelusului!

Mai jos cateva produse utile pentru parinti , rubedenii sau nasici si nu mai din categoria bebe doarme. Voi reveni cu cele din categoria bebe gurmand:)

Lista o puteti descarca gratuit aici  Descarca checklist 

 


Categorie Produs Ce este? Ce utilitate are? Cui i se adreseaza? Este util de la nastere? Cum il alegi?
Bebe doarme Cos pentru dormit Accesoriu de dormit. Este foarte usor de luat oriunde ati merge. Usor de pozitionat oriunde in casa, cosuletul este un patut portabil si un accesoriu pe care il puteti lua oriunde.

In plus unele se vand cu support iar unele chiar sunt dotate cu roti .

– daca se intampla sa culci bebelusul in acelasi pat cu tine si totusi vrei sa aiba un spatiu propriu, sa fie protejat.

– daca vrei sa mergi in alta camera. Este extrem de util sa muti un cosulet dintr-o camera in alta fara a-l trezi pe bebe.

– atunci cand calatoresti. Bebelusilor nu le place sa le schimbi mediul. Faptul ca ai cu tine cosuletul cu care s-a obisnuit il ajuta sa doarma oriunde ar fi.

 

Tuturor parintilor cu excepția celor  care doresc ca bebelusul sa doarma in patutul din camera lui.

In acest caz, poate fi instalat cosul direct in patutul bebelsului, asa nu se va simti stingher.

 

DA Sunt disponibile mai multe tipuri de modele si indicat este sa alegi in functie de ce anume crezi tu ca va fi important pentru tine: din materiale naturale, pentru transport sau landou.
Bebe doarme Patut Il va utiliza mai mult timp si va fi amplasat in camera bebelusului sau in a voastra.

 

Puteți alege un patut clasic din lemn, cu baza ajustabila in functie de varsta.

Puteți alege să instalați un pat pe podea tip Montessori, pentru a ii permite o mai mare autonomie bebelusului față de voi.

 

 

Tuturor parintilor cu exceptia celor care dorm in acelasi pat cu bebelusul. DA Atentie  la vopselurile folosite, acestea trebuie să fie de buna calitate, fara solventi chimici .

Puteți alege un pat folosit deja de alti bebelusi. Asigurați-va  ca distanța dintre bare nu depășește 6 cm pentru a nu risca sa isi blocheze capul intre ele.

 

Bebe doarme Salteaua Nu cred ca mai este nevoie de o descriere a utilitatii unei saltele pentru pat J Tuturor parintilor! Da Alegeți o saltea ferma și cu dimensiunile adaptate patului: distanta dintre saltea și barele patului nu trebuie sa fie mai mare de 2 degete, altfel copilul își poate prinde capul acolo si se poate sufoca .

Alegeți, de preferință, o saltea noua,chiar daca patul este  deja folosit.

Bebe doarme Lenjeria de pat -2 protectii saltea

+ 2 saci de dormit 0-6 luni, apoi se trece la marimie corespunzatoare cand bebe creste

Cu sacul de dormit ii asiguri micutului un somn de noapte linistit, la caldura, in deplina siguranta si beneficiind de confortul necesar. Datorita lui, copilul se va bucura de o temperatura constanta pe toata durata noptii, fara sa existe vreun risc care sa implice sindromul mortii subite a nou-nascutului, cum se intampla in cazul paturicilor clasice.

Despre protectiile de patut: este nerecomandata  utilizarea lor din motive de siguranță (risc de sufocare daca isi impinge nasul inspre ele sau dacă se blochează între  protective si bare + risc de hipertermie din cauza lipsei

Circulatie  aerului între pereții patului și cameră).

Tuturor parintilor! Da, pentru  cosulete de dormit

Sacii de dormit pot fi un cadou frumos pentru micul venit pe lume

Ca si material se recomanda bumbacul. Sunt ok si husele din jersey pentru ca se intind bine si nu trebuie neaparat calcate.

 

Bebe doarme Termometrul Termometrul vă permite să verificați dacă temperatura camerei în care se culcă bebelușul este bună.

Nu supraîncălziți camera în care copilul doarme dar pe de alta parte prea încălzita, o cameră este, de asemenea, un prieten de răceli, bronșiolita și alte boli respiratorii.Temperatura optima in camera in care doarme  bebe este 22-24 grade C

 

Parintilor putin stresați

Printilor care au copii sensibili la raceli

 

 

DA Plus: alegeți un termometru higrometru, care măsoară și rata umiditatatii  camerei, care trebuie să fie între 50% și 60%!