“Suntem mesageri, punem in legatura oameni”

De dimineata ma grabeam pentru ca aveam stabilita o intalnire si eram cufundata in ganduri despre cum sa abordez discutia. Semnalizasem dreapta sa intru pe straduta unde este biroul, cand un tip pe bicicleta mi-a acordat prioritate. De cand ma stiu am apreciat pe cei care “au curaj”sa se avante in jungla orasului pe bicicleta. Asa ca am ezitat si i-am facut semn sa intre el primul. Nu cunosc “bicicleza”.

Intalnirea o aveam stabilita cu Cristian, reprezentant Sinapseria, o companie de servicii de curierat pe bicicleta cu care vrem sa colaboram. De ce vrem sa colaboram? Pentru ca mi se pare formidabil sa primesti coletul in aceeasi zi  (daca locuiesti in Bucuresti) si sa platesti  aproape acealasi pret ca si la o companie de curierat obisnuita.  Ne-a placut ideea de la inceput. E “altfel” asa cum este si magazinul nostru. Si suntem dornice sa gasim oameni “altfel” cu care sa realizam acest lucru.

Nu trece mult si intra pe usa chiar biciclistul intalnit cu putin timp inainte. Ne-am aratat cu degetul reciproc si ne-a pufnit rasul. Nu era prima oara cand ne intalneam J

Pe scurt, ce este Sinapseria: curierat „same- day” dar pe bicicleta,  in Bucuresti .

Echipa de sinapsari crede cu tarie ca „Bucuresti” este numele unui oras si nu al unei sosele.De aceea militeaza prin ceea ce fac pentru un oras al oamenilor, nu al masinilor si viseaza la o capitala in care bicicletele sa aiba intaietate.

“Suntem mesageri, punem in legatura oameni” e sloganul lor. Si asta se realizeaza foarte rapid. Coletul se livreaza in maxim 2 ore. WAW mi se pare si faptul ca echipa este formata din 10 biciclisti fiecare la baza avand o alta calificare : filozof, architect, journalist, lingvist, fotograf pasionat si lista continua.

Ei  livreaza indiferent de cat de cald sau de frig este afara, daca ploua sau daca ninge, daca soselele sunt deszapezite sau nu. Bicicleta reprezinta pentru ei cel mai inteligent mod de a te deplasa printr-un oras si modul prin care creaza legaturi între proiecte si oameni.

La finalul discutiei pe mine sigur m-a convins. L-am privit cum isi ia rucsacul si casca, imi intinde mana prietenos si….sigur ne vom auzi cat de curand.

Serviciile de curierat oferite de el raspund dorintelor noastre: o modalitate de trimitere a pachetelor in Bucuresti care este foarte prietenoasa cu mediul dar si foarte de incredere. Sigur prin utilizarea curieratului pe bicicleta vom respira mai mult  ”aer curat”.

P.S.Inainte de intalnire chiar citisem in DEX, asa cum fac de obicei cand vreau sa stiu denumirea exacta a unui cuvant,  SINAPSA –  punct de contact intre doi neuroni, la nivelul caruia se face transmiterea influxului nervos de la o celula nervoasa la alta. Si de aici m-a ros curiozitatea sa vad si cu ce viteza se transmite impulsul nervos.  Un savant german a aflat prin masuratori exacte ca viteza e un pic mai mare de 100 km/h. Asta ca o paranteza pentru cei interesati.