Metoda inedita de invatare a limbii engleze

Ieri am citit in ziarul local cum ca anul acesta la targul de la Paris , in spatiul dedicat inventiilor , Elvetia va fi reprezentata de o asociatie din Neuchatel condusa de  o profesoara de la o scoala primara de aici. Ea, impreuna cu colegii sai au pus bazele unei metode inedite de a ii invata limba engleza pe copii cu varste intre 3 si 7 ani.

Pe platforma online, dupa ce cumperi un abonament ai acces la 36 de videoclipuri de 10 minute. Stirile si videoclipurile anterioare sunt vizibile ori de cate ori doresti, pe o perioada de 1 an.

Initiatorii promit ca prin aceasta metoda copiii vor in doar 8 luni poate face mici conversatii de baza in limba engleza iar dupa 16 luni  vor dobandi 500 de cuvinte si expresii.

Pana aici nimic deosebit insa surpriza este ca profesorii sunt copii de varsta lor :). Sunt copii rezidenti in cantonul de Neuchatel, vorbitori nativi ai limbii engleze, care impartasesc limba lor cu copiii care  vor sa o invete. De fapt este vorba de o metoda de invatare prin impartasire , de la copil la copil, cu scenarii realizate impreuna  cu o echipa de experti,  dar lasand si copii sa improvizeze.

Este “super cool” si totusi atat de simplu: timp de 8-10 minute, copilul vizioneaza  un film si primeste lectii de la alti copii  care au aceeasi varsta ca si el. Dar, în loc de un curs traditional in limba engleza, începe cu 2-3 minute de “braingym” timp in care copilul invata se concentreze pe esential, și anume: ce urmeaza.

In timpul „cursului” ca atare, copiii  profesori vor avea discutii despre subiecte familiare (casa, scoala, excursii etc.) focus pe o tema data. Copilul elev va fi invitat să repete cateva propozitii, sa-si imite profesorul si sa citeasca cateva cuvinte.


Totul este 100% în limba engleza,  se recomanda ca videoclipul sa fie vizionat de 2-3 ori intr-o saptmana.

Programul poate fi urmat acasa sau in salile de clase.


Ilinca are 13 ani, nu i se adreseaza, insa la ea in clasa profesoara de germana are la fel un mod interesant de a ii face pe elevii ei sa indrageasca limba germana: un schimb de scrisori intre copii din cantoane vorbitoare de limba germana si franceza. Schimbul de corespondenta este intre elevii unei clase din Berna si clasa lor.

Prima scrisoare  a fost de introducere (nume, varsta, ce hobbyuri are etc). Ilinca a scris in limba germana si a primit de la corespondenta care a scris in limba franceza. Pentru a doua scrisoare a fost mai simplu, fiecare a scris in limba pe care o vorbeste la scoala .

In decembrie s-a organizat o intalnire intre toti copii participanti la acest proiect, s-a intalnit intr-un mic orasel, au vizitat targul de Craciun, au fost la patinoar in aer liber si au vizitat impreuna un film (in limba germana)

Din ce am inteles urmeaza sa isi faca vizite reciproce pana la sfarsitul anului, in scolile lor.

Si aceasta metoda este interesanta, nu zic ca a invatat germana 🙂  sau ca o indrageste mai mult decat anul trecut, dar s-a distrat cand s-au intalnit in iarna ( radeau ca de fapt s-au inteles  mai mult in limbajul mainilor)

Valentina

 

Locuiesc în Neuchatel, Elvetia din 2009, impreuna cu sotul si fetita noastra. Scriu aici despre experiențele mele de roman din diaspora, de expat , despre viața mea de zi cu zi și despre cum imi cresc copilul. Nu intentionez sa dau sfaturi in privinta emigrarii si nu doresc sa nasc polemici asupra parerilor si opiniilor scrise aici. Spor la citit!