La fiecare inceput de an scolar in clasele de copii vine politistul 🙂 pentru a discuta timp de o ora despre siguranta rutiera si un set de reguli de circulatie pentru copii in trafic.

Lectia  este dedicata copiilor cu scopul de a-i invata, intr-o maniera interactiva, regulile de circulatie si abordarea unui comportament corect in mijloacele de transport public, pentru a preveni si reduce numarul accidentelor rutiere din randul copiilor.

Copiii sunt participanti activi in traficul rutier. Inca din scoala primara, acestia se deplaseaza pe jos, cu bicicleta, trotineta, role si ca pasageri in mijloace de transport in comun, multi dintre ei bazandu-se pe atentia deosebita a celorlalti participanti la trafic.

grup de copii imagine reguli de circulatie

Reguli esentiale de circulatie pentru copii

reguli de circulatie in autobuz pentru copii

Lectia are o parte teoretica, unde copiii vor invata toate detaliile legate de semnele de circulatie si cele mai importante reguli de care trebuie sa tina cont atunci cand doresc sa traverseze, ce înseamnă fiecare, dar si cat de important este sa fie atenti la trafic.

Reguli de circulatie pentru copii in imagini

   circulatie rutiera pentru copii imagini

politist ii invata pe copii regulile de circulatie

reguli circulatie rutiera copii

Apoi cei mici sunt scosi afara, pentru a pune in aplicare toate cunostintele acumulate 🙂

Activitatile extracurriculare au menirea de a selecta si forma un stil de viata potrivit pentru societate, elevul fiind stimulat in sensul achizitionarii de cunostinte, informatii, deprinderi si competente.

Iar intalnirile cu persoane din diferite domenii de activitate deschid cai de comunicare si asigura accesul la informatii direct de la sursa.

Prin derularea activităţii educative în parteneriat cu politia  , cei din scoala  ii invata pe elevi cum sa evite, sau macar să reducă la minimum, accidentele în care pot fi implicaţi „micii pietoni”.

P.S.  Pana in clasa a-4 a toti copii sunt obligati sa poarte  pe drumurile publice (pe drumul de la scoala si spre casa, in excursii etc) insemne reflectorizante, pentru a fi mai bine reperati in trafic .