Indiferent de vârsta de copiii dvs. , aceasta este o activitate creatoare de frumos, pentru că pune la încercare într-adevăr abilitățile motorii ale copiilor.

Copilul învaţă să folosească (cu o mână) foarfeca, tăietura urmând o linie curba, şi să îşi  coordoneze  tăirea hârtiei cu mişcarea de rotaţie a hârtiei ce o face cu cealaltă mână . Este un exerciţiu de coordonare şi de mișcare fină a degetelor.

Aveti nevoie de o foarfeca, hartie colorata, crengi de copac si lipici.

 

Mai jos aveti  instrucțiuni pas cu pas cu privire la modul de a face flori de hârtie pentru copii:

Desenați un cerc pe hârtie. Aceasta nu trebuie să fie un cerc perfect și dimensiunea nu contează. Ele nu trebuie sa fie perfecte, tot ce conteaza este dimensiunea: cu cât e mai mare e cercul cu atât mai mare va fi floarea.

Desenați o spirală în interiorul cercului ( începând de la exterior spre centru). De două ori sau de trei ori rotită este de ajuns, dar puteţi să faceţi câte rotaţii doriți.

Tăiaţi de-a lungul liniei de spirală – nu vă faceți griji în cazul în care copilul dumneavoastră nu va tăia de-a lungul liniilor, florile în realitate nu au petale perfecte  şi încă mai avem de lucru pentru a arată  ca floare de hârtie, trebuie doar să mai așteptați puţin.

Se taie pornind de la partea exterioară a spiralei, se roteşte tăietura mergând spre centru. Pentru a tăia hârtia mai uşor invăţaţi copilul să rotească de hârtie în timp ce o taie. Va fi un lucru şi interesant pentru el.

Se rulează fâşia de hârtie rezultată spre centru.

Atunci când suntem  aproape de centru se, pune o cantitate decentă de lipici la capătul spiralei ( care este centrul cercului ) și apăsați în ” jos ” pentru a se lipi spirala tăiată de suport.

Sugestii de folosire a florilor: felicitări, martişoare, flori prinse pe o crenguţă ( in foto jos)