Ai ales culorile pentru camera bebelusului, tematica, ai gasit chiar si patutul perfect O camera confortabila si amenajata cu bun gust influenteaza dezvoltarea ulterioara a copilului, sustin psihologii. Pentru ca bebelusii isi petrec majoritatea timpului in camera lor, amenajarea si decorarea acesteia este extrem de importanta.

Iluminarea camerei bebelusului trebuie gandita cu atentie: deoarece ochii unui bebeluș sunt foarte sensibili, este important sa ii oferim un mediu adecvat. Asa ca e recomandat un iluminat discret , dar flexibil, lumina fiind distribuita in intreaga camera in functie de nevoile lui. Pentru a crea o atmosfera linistitoare luminile de noapte isi vor gasi locul langa pat. Multe sunt echipate cu cronometru, altele sunt echipate cu o telecomanda care va permite sa scadeti intensitatea sau sa le opriti fara a il deranja pec el mic.

Rolul luminii pentru un copil

Cu mult inainte de a distinge forme și culori, lumina este primul lucru pe care il vede un bebelus. Prin urmare, iluminatul va participa la dezvoltarea sa in primele luni. In aceasta perioada sunt recomandate jocuri de lumina care sa captiveze bebelusul, cu ghirlande de lumina in culori calde sau placute.

La fel de esentiala este o sursa de lumina in zona de schimbat scutece. Pentru a vedea clar, fara sa deranjeze bebelusul alegem acolo o iluminare mai puternica decat in ​​restul camerei, cum ar fi lustre mici suspendate pe care le vom avea grija sa nu le îndreptam în directia fetei bebelusului.

 

Evitati iluminatul puternic

O  lumina difuza face ca orice camera sa para calda si primitoare. Iluminatul discret reduce contrastul dintre lumina si intuneric oferind ochilor nedezvoltati ai bebelusului o odihna atat de necesara.

Optati  pentru accesorii cu becuri etichetate „albe” sau „lumina zilei” – sunt ideale pentru ochii bebelușului.

 

Ce tip de bec pentru iluminarea camerei bebelusului?

Pentru a lumina corect camera, este recomandat sa va indreptati catre becuri cu LED-uri care difuzeaza mai putin lumina puternica decat becurile convenționale. De asemenea, alegeti culorile reci, in special pentru luminile de noapte, cu becuri albe, mai degraba decat cele galbene, sau in tonuri de albastru, pentru a induce somnul seara sau la ora somnului.

Ce corp de iluminat?

Mai mult decat orice alta camera, cea a bebelusului trebuie sa ofere o atmosfera linistitoare. Prin urmare, este important sa instalati un iluminat confortabil care sa-l calmeze seara sau in perioadele cand se trezeste noaptea.

Veioza bebelusi, incarcare USB, Doamna Gasca

Veioza bebelusi, incarcare USB, Doamna Gasca

Lampile de veghe  au avantaje tehnologice importante : incarcare USB deci timp de functionare indelungat. Utilizarea lampii de veghe cu acumulatori are un avantaj semnificativ prin lipsa cordonului de alimentare si plasarea acestiea pe orice suprafata, dulap, noptiera, un raft.

Veioza pentru camera copilului devine un obiect din gama SMART,  acesta poate fi conectata prin Bluetooth la telefonul mobil al parintilor si poate reda melodia preferata. Veioza smart pentru bebe are integrata si un senzor care sesizeaza cand bebelusul incepe sa planga si porneste automat.

Creator: Gd Jpeg V1.0 (using Ijg Jpeg V62), Quality = 90

Iluminare sigura

Siguranta este extrem de importanta mai ales in camera bebelusului(la fel si in celelalte camere). Pentru instalatiile electrice mai vechi, este mai bine sapuneti protectii la prize, astfel incat cel mic sa nu poata baga degetele sau alte obiecte metalice. Atentie, de asemenea, la firele pe care se poate trage sau agataa. In cele din urmă, este mai bine sa evitati lampile de sticla care se pot sparge foarte repede.