Acum 20-30 de ani cu mult inaintea DVD-urilor si a casetelor Video VHS copii se uitau la basme si la povesti pe diafilm, cinematograful pentru acasa. Cu ajutorul unui proiector potrivit, diafilmele erau proiectate pe un perete al incaperii. Filmuletele se puteau cumpara pe rola de film sau pe diapozitive.

Acum , in 2017 , exista Lanterna magica cu  animale.

Care sunt avantajele folosirii ei?

  • Implicare. Atunci cand foloseste lanterna de proiectie, copilul nu este doar un spectator pasiv, ci se implica mult in executia „productiei”.
    Responsabilitate. Lanterna este a copilului, el este cel care trebuie sa aiba grija de ea si de rolele cu filme. Astfel invata grija fata de propriile bunuri.
    Imaginatie. Desenele animate de la televizor iti ofera copilului totul de-a gata: imagini in miscare, sunete, personaje cu personalitate inclusa. Diapozitivele sunt doar o insiruire de imagini statice, fara sunet, fara nimic. Copilul trebuie sa faca toata munca de crearea a povestii in mintea lui si prin limbaj. Cu cat este jucaria mai simpla, cu atat mai mult stimuleaza imaginatia.
    Ritm propriu. Dispozitivul poate fi controlat in ritmul dorit de „seful de productie”, copilul. Cadrele curg mai repede sau mai incet, in functie de dorinta.

Lanterna  functioneaza cu 3 baterii  si are o putere mai mica decat aparatele de proiectie de pe vremuri, conectate la priza.

 Diapozitivele sunt in forma de disc, nu sunt role de film.

Lanterna o puteti cumpara de aici