Tu ce vrei să te faci când o să fii mare? Întrebarea care ne-a urmărit toată copilăria.

Poate ai fost copilul care desfăcea toate mașinuțele și acum ai devenit un inginer recunoscut…sau poate ai urmat altă cale. Poate îți plăcea să pictezi sau să cânți, iar părinții nu te-au luat prea mult în serios, iar acum încă te gândești – „oare cum ar fi fost dacă făceam ce-mi plăcea?”. Sau poate ai fost copilul care nu se putea hotărî, iar într-un târziu ai ales o meserie, doar ca să ai un loc de muncă. Tocmai de aceea susținem părinții care încurajează talentele celor mici sau încearcă să-i ajute să le descopere.
Cum să-i încurajezi pasiunile copilului tău

Cum să-i încurajezi pasiunile copilului tău

Dacă te numeri printre părinții care încă nu au descoperit că miuțul lor are o înclinație câtre un domeniu, atunci poate ai nevoie de câteva sfaturi:

 1. Vezi ce materii preferă la școală sau ce activități îi plac la gărdiniță. Dacă îi place engleza sau matematica, poate te va ajuta să-ți faci o idee și să îl susții să exceleze într-un domeniu.
 2. Discută cu educatoarea sau învățătoarea, poate ele deja i-au descoperit o înclinație spre un anumit domeniu.
 3. Joaca este cea mai ușoară tactică pentru dezvoltarea și educarea celui mic. În plus, poți să descoperi o mulțime de lucruri despre el prin simpla joacă. Poate micuțului tău îi place să descifreze jocurile de inteligență, să facă hăinuțe pentru păpușile cu care se joacă sau poate îi place mai mult să danseze sau să joace fotbal. Toate aceste preferințe te ajută să-ți dai seama către ce domenii tinde.
 4. Încearcă să-l îndrumi către mai multe activități, să le descopere pe toate, ca să-și dea seama mai ușor către ce ar fi mai atras.
 5. Dacă ai observat, spre exemplu, că începe să deseneze în timpul liber, înceară să nu te grăbești să interpretezi, poate fi doar un hobby, doar o activitate care să-i alunge plictiseala. Dar, dacă desenează tot timpul și nu este interesat de alte jocuri, îți cere culori și pensule, mai mult ca sigur îi place să facă asta și încearcă să exploreze cât mai mult acest domeniu.
 6. Nu îți face griji dacă nu ai descoperit nimic, sunt sigură că în timp o să desfășoare și alte activități care îi vor stârni interesul. Mulți părinți fac greșeala de a le impune sau de a-și îndruma copiii către domeniile pe care le preferă ei. Mai bine îndrumă-l să experimenteze, arată-i o varietate de activități, nu-l forța să aleagă ce-ți dorești tu pentru el. Nu-l împinge să-ți îndeplinească ție visele, împinge-le să le trăiască pe ale lui!

Cum îl ajuți să-și dezvolte talentele?

Cum să-i încurajezi pasiunile copilului tău

Cum să-i încurajezi pasiunile copilului tău

CATALOG INCALTAMINTE COPII

Dacă ai ajuns deja în stadiul în care ai descoperit ce talente are copilul tău, trebuie să știi că rolul tău nu se oprește aici. Cum îți spuneam încă de la început: încurajează-l! Nu știi cum să faci asta? Îți dau câteva ponturi, sigur te vor ajuta:

 1. Ajută-l să afle cât mai multe lucruri despre domeniul care-i place.
 2. Cumpără-i tot ce are nevoie pentru dezvoltarea pasiunii pe care o are (minge, paletă, culori, toba, cărți, filme).
 3. Înscrie-l la cursuri de șah, înot, tenis, desen, canto. Asta, bineînțeles, depinde de ce-i place lui să facă.
 4. Explică-i cât este de important să nu se concentreze doar pe asta, fiindcă școala sau prietenii sunt aspecte la fel de importante, care nu trebuie să le lase pe un loc secundar.
 5. Susține-l în tot ceea ce face, încurajează-l! Bucură-te de pasiunile și talentele copilului tău, fiindcă ele îl vor forma și tot ele îl vor ajuta să își formeze o carieră.

1979259_669617983073534_7153304854818988791_oCATALOG INCALTAMINTE COPII