Când devii părinte pentru prima dată, multe alegeri par extrem de dificile. Tot ce știi e că nu vrei să greșești și cel mic să aibă de suferit. Iar când n-ai dormit de câteva nopți, măcar alegerea suzetei sau a biberonului să nu-ți dea bătăi de cap. În primul rând, trebuie să ții cont de materialul din care este confecționată tetina.

Ce trebuie să știi despre tetine

629235-moulin-roty_1

Tetinele biberoanelor sau suzetelor pot fi din silicon sau latex. Cele din silicon sunt rezistente și au efect antialergic, iar cele din latex sunt moi și flexibile. Ca să le deosebești mai ușor, uită-te la culoare – cele din latex sunt galbene, iar cele din silicon sunt transparente.
În al doilea rând, trebuie să alegi tetinele în funcție de vârsta copilului. Unele sunt potrivite pentru 0 – 6 luni și altele peste 6 luni. Este important ții cont de vârstă pentru că diferă ritmul în care mănâncă. În funcție de hrană, dimensiunile orificiului de scurgere al tetinei sunt adaptabile.
  1. Tetinele cu orificiu pentru flux lent sunt potrivite pentru ceai sau apă.
  2. Cele potrivite pentru lapte sunt tetinele cu orificiu pentru flux mediu.
  3. Iar pentru lichidele groase – cum ar fi piureul – sunt potrivite tetinele cu orificiu pentru flux rapid.
Unele tetine imită forma sânului mamei, unele au valvă anticolci, ce nu permite intrarea aerului în timpul hrănirii, iar altele sunt anatomice, adică sunt adaptate gurii celui mic, fără a deforma dinții sau maxilarul.

Ce trebuie să știi despre suzete

Dacă vrei una care să-i poată permite închiderea gurii și care să simuleze suptul de la sânul mamei, alege suzeta ortodontică sau suzeta cu tetină rotundă.
Acestea copiază perfect sânul mamei. Iar dacă vrei să calmezi copilul pe timpul nopții, alege suzeta pentru somn.
629160-moulin-roty_1

Ce trebuie să știi despre biberoane

Lucrurile sunt simple și în alegerea biberoanelor. Și ele pot fi clasificate în funcție de tipul de material: din sticlă sau din plastic. Ambele sunt la fel de rezistente și ușor de folosit.
În plus, poți alege dimensiunile biberonului în funcție de cantitatea de mâncare. Și nu uita să-i sterilizezi tetinele, suzetele și biberoanele!
Accesorii util pentru masa bebelusului gasesti mai jos.
Set cadou 4 sticle de lapte din plastic, continand o bavetica,carpa pentru regurgitare, un patrat de muselina si o nota (unde poti scrie un mesaj)
MILKY WAY - SET CADOU NOU NASCUTI - Samples
Aceasta baveta este foarte practica, avand scai (arici) in locul snururilor clasice.
660275-moulin-roty
Un cadou de bun venit acasa minunat si original. Setul cadou contine: un body si o bavetica.Disponibil in culorile albastru si roz.
Welcome Home Baby Boy Gift Set - Blue Bodysuit and Bib - Sample u85-1000x1000 Welcome Home Baby Girl Gift Set - Pink Bodysuit and Bib - Samples u-1000x1000