Cu atatea oferte pe piata, raspunsul la intrebarea Cum alegi corect jucariile pentru bebelusi ?   poate veni foarte greu. Insa intrebarea ramane una foarte importanta deoarece pentru cei mici, jucaria este mai mult decat distractie si mai degraba o modalitate de a a-si dezvolta simturile primare. Studiile arata ca in primii 3 ani copiii dezvolta aproape 50% din inteligenta unui om adult. Atat de repede se dezvolta! Solutia pentru o alegere corecta a jucariilor potrivite pentru bebelusi consta in cunoasterea etapelor de invatare a celui mic, pe care le vom prezenta mai jos.

Poti accelera dezvoltarea micutului prin a-i oferi o gama larga de experiente care sa ii stimuleze simturile.

Jucarii nastere – 6 luni

Pana la 6 luni, bebelusii sunt fascinati de descoperirea folosirii mainilor, picioarelor si celor mai multe dintre simturile lor, devenind constienti de imprejurimile lor.  Daca la nastere bebelusii nu pot vedea mai departe de 25-40 cm, odata cu perfectionarea spectrului luminos, cei mici vor fi incantati de lumini, contraste. Muzica le va capta mereu atentia fiind un stimul important pentru bebelusi.
Jucarie multi activitati Calut , Moulin Roty

Jucarie multi activitati Calut , Moulin Roty

Jucarii 3 luni – 6 luni

Incepand de la aceasta varsta cei mici invata cum sa isi foloseasca mainile si sunt din ce in ce mai dornici de explorare. De asemenea, asteapta-te ca tot ce prinde in mana sa duca spre gurita deci jucariile sale trebuie sa fie construite din plastic sau plus moale fara accesorii precum nasturi, fermoar sau fire de metal. Centrele de joaca precum saltelutele interactive sau de gimnastica sunt ideale pentru dezvoltarea celui mic la aceasta varsta.
tapis-activit_s-chien-jolis-pas-beaux
Tambour_d_activites_Les_Zig_et_Zag_Moulin_Roty_1

Jucarii 6 – 12 luni

In aceasta perioada bebelusii incep sa descopere relatia cauza- efect, tragand sau impingand orice obiect pe care il au la indemana. Ei devin din ce in ce mai activi si mobili (majoritatea incep sa mearga de-a busilea intre 7 si 10 luni) de aceea jucariile la aceste varstre trebuie sa favorizeze miscarea. Sunetele si muzica trebuie sa fie in continuare nelipsite.Jucarii recomandate: cuburi , jucarii de impins , jucarii de tras, puzzle, masinute, etc
moulin_roty_boite_formes_camion_les_cousins_du_moulin
Puzzle_encastrable_animaux_Les_Papoum_Moulin_Roty