Bebelusii aud inca din burtica mamei

Se spune ca muzica are efecte pozitive asupra dezvoltarii copiilor, inclusiv asupra micutilor aflati inca in burtica mamei, stimulandu-le miscarile si reglandu-le bataile inimii.

Bebelusii incep sa isi puna la treaba multe dintre simturile lor si sa invete despre lumea din jur in timpul ultimului trimestru din sarcina sau chiar mai inainte.  In jurul lunii a 7 –a, ritmul cardiac al unui bebelus in burtica incetineste usor de fiecare data cand mama vorbeste, ceea ce indica ca vocea mamei are un efect calmant.

Cand se nasc ei recunosc deja sunetul atat de familiar ca vocea propriei mame.

Bebelusii aud inca din burtica mamei

Bebelusii aud inca din burtica mamei

M-am hotarat sa scriu despre acest lucru dupa ce, zilele trecute, am vazut un filmulet de pe vremea cand eram gravida si mi-am adus aminte cum vorbeam cu fiul meu, nenascut inca pe atunci, si ii puneam muzica.

Poate ca cei din jur ma priveau ciudat dar eu aveam incredere in legatura care se crea incet incet intre mine si bebelus.

Poate ca nu intamplator fiul meu cand s-a nascut a plans pana in momentul cand mi-a auzit primele cuvinte spuse lui : “iubitul meu, de cand te-astept” … si a tacut. Zambesc cu lacrimi in ochi de fiecare data cand imi aduc aminte de acel moment.

Pe langa vocea mamei, orice sunet calm si ritmat are efect benefic asupra fatului. Daca intrati in micutul nostru Armoire veti gasi ceva ce va va incanta si vizual si acustic.Ma refer la colierele numite Bola, adevarate bijuterii create special pentru femeile gravide .

Bebelusii aud inca din burtica mamei

Bebelusii aud inca din burtica mamei

Au o lungime special conceputa astfel incat medalionul sa se afle in dreptul burticii. Din interiorul fiecarui medalion se aude un clinchet suav de clopotel pe care, daca mama il poarta in mod constant , bebe se obisnuieste cu el si il va calma si linisti. Asa cum vocea mamei este cea pe care o recunoaste la nastere, asa si sunetul clopotelului ii va deveni prieten bun si dupa nastere, cand va avea nevoie de toate resursele de a se adapta tuturor stimulilor de care doar a auzit in interiorul burticii.

Pe vremea mea” de gravida, adica acum 6 ani si un pic, mi-ar fi placut sa descopar minunatia care ne-ar fi facut sa ne simtim, si eu si fiul meu , mai fashion-isti si mai relaxati

13934729_1141506609240324_3169905750792394622_n

Cu drag,

Ank