….tehnologia este un avantaj al secolului..

Lumea noastra a devenit din ce in ce mai ‘’logata” in ultimul timp. Oriunde merg vad oameni pierduti in propriile bule, acaparati de smartphone-uri, tablete, masini, case, birouri. Mai grav este cand te uiti la copii, care petrec din ce in ce mai mult timp in fata ecranului, nu conteaza ce ecran, si din ce in ce mai putin conectati cu parintii lor.

Daca tehnologia este un avantaj al secolului in care traim, unde gresim?

Din proprie experienta, o spun cu parere de rau, si eu am fost prinsa in bula mea iar fiul meu intr-a lui, iar la un moment dat ne-am ciocnit si ne-am respins… vreau sa spun ca in orice moment, D ar sta cu orice ii pica in mana, telefon, tableta, televizor fara conexiune cu lumea din jurul lui. Am gresit si vreau sa indrept lucrurile.

Nici nu trebuie sa citesc ce scriu cercetatorii in ale puericulturii pe tema petrecerii timpului liber cat mai mult in familie si cu orice ocazie. Imi dau si eu seama ca orice moment de acest gen are efecte benefice asupra fiecarui membru al familiei. Ajuta la mentinerea conexiunii ce tine o familie unita. Ajuta la binele psihic si fizic al copiilor. Cum ne putem reconecta la ceea ce este foarte important pentru noi ca si familie? Raspunsul este simplu: iesim afara, in natura, departe de orice lucru care ne distrage de la ce e important pentru noi. Iesim afara. Punct. Fac o singura concesie, iau telefonul ca sa imortalizez momente.

Am inceput cu week-end-ul ce tocmai a trecut, am fugit la mare manati de soarele bland de toamna. Si ce ar fi putut fi mai distractiv decat sa facem un zmeu colorat sa danseze in vant. L-am vazut pe D entuziasmat de provocarea de face zmeul sa zboare ca apoi sa il si mentina zburand sus de tot pe cer. A alergat timp de 3 ore de la un capat la altul al falezei, digul fiind o pista de pe care urmau sa zboare la ore bine stabilite de Turnul de Control alte zmeie inchipuite de el. Si am fost acolo. Amandoi, nedistrasi de nimic din jur. Am comunicat.

Ati inaltat vreodata un zmeu?